Wat vliegt de tijd toch voorbij, China zit er alweer op en op het moment van schrijven zitten we op het vliegveld van Singapore (op het moment van posten zitten we allang in Ho Chi Minh...). We moeten hier een aantal uren wachten op onze volgende vlucht naar Vietnam. De dagen in Hong Kong zijn ook voorbij gevlogen, wat een gave stad is dat!
Voor degene die Hong Kong een beetje kennen, we verbleven in het beruchte Chungkin Mansions: een gebouw vol met goedkope hostels gerund door Indiers. Gelukkig viel onze "cel" enorm mee. Het was vrij nieuw, schoon, redelijke bedden en we kregen zelfs regelmatig schone handdoeken. Ook hadden we de luxe van kabeltv waardoor we savonds regelmatig heerlijk voor de tv hebben gehangen.
In zo'n grote stad raak je namelijk alleen al vermoeid van gewoon over straat lopen. Het is zo hectisch met veel verkeer, overal enorme billboards en neonverlichting en dan nog de onvermoeibare Indiase straatverkopers die maar bleven aandringen op handtassen, horloges en op maat gemaakte kleding. Aangezien Chris graag een e-reader wilde kopen zijn we de eerste dagen bezig geweest met shoppen in de computer-malls en kleine marktjes. Wat jammer dat onze backpacks niet groter zijn en dat we nog niet naar NL gaan, je kan hier echt alles kopen! We hebben ons aardig ingehouden en hebben slechts de e-reader, geheugenkaartjes en 1 nieuw setje kleding pp gekocht...
Natuurlijk hebben we ook flink de toerist uitgehangen in deze wereldstad. We zijn met de beroemde Peak tram de berg Victoria Peak opgeweest. Hier hadden we gelukkig een goede dag voor uitgekozen en we konden genieten van een prachtig uitzicht over de groene bergen, het water en de vele wolkenkrabbers. Helaas was het de dag erna slechter weer waardoor Linda tussen de stortbuien door heeft gezwommen bij Stanley beach, de temperatuur is evengoed hoog! De laatste dag is zelfs code 1 voor tyfoons afgegeven wat ons ook de verklaring gaf waarom het zo hard aan het waaien was...
Vanaf ons hostel liepen we in een paar minuten naar de pier, The avenue of stars. Dit is een namaaksel van The walk of Fame en van alle sterren kenden we alleen Bruce Lee en Jackie Chan. Vanaf deze kade heb je iedere avond om 8 uur ook een prachtig uitzicht op de lichtshow. Sowieso is de aanblik van de skyline bij nacht heel indrukwekkend, onze mond viel echt nog net niet open toen we om het hoekje liepen. Je weet niet waar je kijken moet, overal hoge gebouwen met lichtjes! Dit was echt zo'n moment dat we even bewust waren van hoe bijzonder het was dat we 'opeens' in Hong Kong stonden en wat voor onvergetelijke ervaringen we opdoen.
Het mooie van Hong Kong is dat je ondanks de drukte ook een aantal plekken hebt waar je even vergeet dat je in een metropool bent. Er is een mooi park op Hong Kong eiland waar ze apen, vogels en reptielen hebben. En de stranden zoals Stanley Beach zijn goed te bereiken met de bus. Mede door het geslenter van de eerste dagen over de marktjes waren onze knieen en voeten redelijk vermoeid waardoor we niet gewandeld hebben in een van de natuurreservaten, wat toch wel jammer is.
We hebben ook een onwijs leuk weerzien gehad met onze coupegenoten vanuit de Trans Mongolie Express. Heel toevallig liepen onze reisschema's zo dat we tegelijkertijd in Hong Kong waren. Leuk om verhalen en ervaringen over China uit te wisselen!
Ook het eten was weer heel vervelend hier... We hebben zelfs in een Michelin restaurant gegeten! Dit is de goedkoopste van de wereld en je kan hier alleen dim sum eten. Dit hadden we nog steeds niet gedaan en het was zeker de moeite waard om een uur te moeten wachten op een tafeltje!
Iedere ochtend hebben we heerlijk ontbeten bij the international bakery waar ze goddelijke chocoladecroissaints, muffins en cakejes hadden. Volgens mij zijn er nu alleen maar kilo's bij gekomen terwijl er toch echt al wat af was....
Op woensdag zijn alle musea gratis in de stad dus we zijn naar het Space museum geweest. Grappig omdat het nu weer hot is aangezien de eerste chinese vrouw de ruimte in gaat. En er waren aardig wat dingen interactief gemaakt waardoor we net weer kleine kinderen waren. Op zondag zijn we nog voor 1 euro naar het Arts museum geweest. Deze bestaat dit jaar 50 jaar en daardoor was er een mooie verzameling tekeningen te zien van Feng Zikai.
Eigenlijk heeft Hong Kong alles; stad, strand, natuur en heerlijk eten. Deze stad heeft onze zintuigen weer op scherp gezet en we zijn dan ook helemaal klaar voor de hectiek van Ho Chi Minh.
Agnes K
23 jun. 2012, 16:42
Leuk verhaal weer! Haha heeel herkenbaar verhaal. Wij zaten ook daar met hostel en veel dezelfde dingen gedaan. Benieuwd hoe jullie saigon en de rest van vietnam vinden. Geniet! Xxxx
mama/maria
24 jun. 2012, 00:21
Wow wat weer een verhaal! Je zou zo naar Hongkong vliegen om het ook allemaal eens te zien en te proeven, het klinkt echt geweldig!
Krijgen we er nog foto's van te zien? Ben zeer benieuwd! XX
Johan en Linda
24 jun. 2012, 14:14
Hey wereldreizigers!
Onwijs leuk om jullie verhalen te lezen! Wat moet het gaaf zijn om zoveel van China te hebben gezien!
En nu Vietnam.. daar hebben we op Borneo ook veel goede verhalen over gehoord.
Veel plezier!
xx Johan en Linda
De Stammetjes
24 jun. 2012, 19:44
Leuk om weer wat van jullie te lezen. Bij ons lijkt het vandaag wel herfst, dus en beetje jaloers zijn wel.
Morgen gaat Floortje op kamp naar Heeg, met veel watersport dus een beetje meer zon zou leuk zijn. Jessie en Jet gaan nog en laatste proefwerkweek tegemoet, met name Jessie moet nog even de schouders eronder zetten. Eigenlijk moest ze woensdag afrijden, maar dat is nu even uitgesteld; eerst maar even school afronden.
Wij hebben een drukke week voor de boeg; Floortje uitzwaaien, werken, afsluit-etentje van de tennis, nog meer werken, Floortje ophalen in Heeg, concert vd red hot chili peppers en vrijdag de bruiloft van Alex en Daan. Poeh poeh, mooi als het weer zaterdag is ;-)
Dikke knuffel en groetjes uit Groet
Maarten en Caroline
24 jun. 2012, 21:49
Wat een leuk verhaal weer, Nicole en ik zijn volgens mij ook op die walk of fame geweest. Ook kwam ik in Hong Kong op straat nog een bekende tegen, ongelofelijk bijzonder in zo'n enorm grote stad. Nou was datnatuurlijk wel op een toeristisch stukje maar toch!
Veel plezier!
Tiny
25 jun. 2012, 15:56
Bedankt voor jullie kaartje :-)
Robert
25 jun. 2012, 15:58
Klinkt weer geweldig allemaal. Bedankt voor de mooie kaart!