Linda-Chris.reismee.nl

Bangkok baby!

Na een zeer emotioneel afscheid ;) hebben Klaas en Arend ons uitgezwaaid in Udon Thani in Thailand. Zij vliegen vanaf daar naar Phuket om nog van het strand te kunnen genieten en wij gaan met de bus naar Khon Kaen. In dit plaatsje is niets bijzonders te vinden maar het ligt op de route naar Bangkok en het scheelt ons de volgende dag weer een stuk reizen. We lopen een rondje door de stad en zien een stuk training van de professionele voetbalclub van hier. Hoewel volgens de Lonely Planet er een paar restaurants in de buurt van het hotel moeten zijn vinden we weinig wat er open uitziet en dus belanden we in een lokaal tentje met een Thaise kaart. Dan maar rijst met groenten bestellen, altijd goed! De volgende ochtend melden we ons bij het busstation en we krijgen tot onze verbazing een luxe bus! We zijn de enige toeristen en de 'stewardess'  spreekt geen engels. Maar we krijgen wel een enorm lunchpakket en hebben stoelen die bijna helemaal plat kunnen en zelfs een massagesysteem hebben! Heerlijk bijgeslapen en genoten van de voorbij flitsende omgeving. Wat een verschil met Laos! De wegen zijn zeer goed dus de bussen rijden ook hard. Daarnaast is het echt veel rijker hier waardoor er veel auto's op de weg zijn. Vlakbij Bangkok is het nog drukker en op het enorme busstation moeten we een aardig stuk lopen naar de stadsbussen. We weten welk nummer we moeten hebben maar waar we eruit moeten weten we niet. Met de plattegrond in de hand dus maar kijken of we straatnamen zien en er dan maar ergens uitgaan op goed geluk. Gelukkig zijn we redelijk in de buurt van ons hostel en we hebben gratis met de bus gereisd, goed begin dus! We slapen in een oud houten huis met hele dunne muren en met alleen een koude douche. Gelukkig is het hier 35 graden en is dit meer welkom dan een probleem. Wat een stad Bangkok! Het heeft echt een bruisend backpackersgebiedje (waar wij gelukkig niet slapen), prachtige tempels en genoeg markten en malls om je helemaal arm te shoppen. Ook het eten vinden we weer heerlijk hier. Vooral de pad thai voor 1 euro van een straattentje bevalt ons goed. We laten hier ons innerlijk als uiterlijk goed verwennen en genieten van massages en een pedicure. Chris belandt nog met zijn voeten in een bak vol met vissen en Linda gaat nog naar de kapper. Grappig is dat hier het verkeer redelijk dramatisch is. Je kan je dus beter per monorail door de lucht of per boot laten vervoeren. Dit laatste hebben we een paar keer gedaan en vooral de 'speedboot' in het kanaal is een hele belevenis. Het kanaal is zo vies dat het water gewoon zwart/donkerblauw is van de uitlaatgassen en enorm stinkt. De boten varen ook belachelijk hard en produceren zoveel herrie dat je met handgebaren moeten communiceren. Omdat niemand het vieze water in zijn gezicht wil krijgen, hebben ze een systeem gemaakt van touwen en zeil wat je zelf omhoog kan trekken. En dat in een kanaal waar alleen maar huizen en hutjes langs staan, die mensen moeten gillend gek worden... Maar het is wel spotgoedkoop en je komt heel snel op de plek van bestemming. We lopen de eerste dag een heel stuk door de stad om via Chinatown de metro en monorail te pakken. De eindbestemming was de shopping mall om te lunchen en vooral rond te kijken. Wat een walhalla om te shoppen!! We houden het bij een magneetje (het enige souvenir wat wij kopen in elk land) en staan vol verbazing naar de Thaise jeugd buiten te kijken. Deze houden er namelijk van om zich in de meeste gekke outfits te verkleden en zich blijkbaar verzamelen buiten de mall om zich te laten fotograferen. Het kan niet gek genoeg met gekleurde pruiken en overdreven make-up. Grappig om te zien. De volgende dag bezoeken we de tempel Wat Pho. Hier ligt een enorme gouden buddha met prachtige voetzolen die versierd zijn met parelstukjes. Het is een vrij groot complex en de diverse tempels en stupa's zijn een voor een prachtig bewerkt met kleurrijke en glimmende mozaiek. Alleen toeristen moeten entree betalen maar je krijgt wel gratis water en kan overal gratis bijvullen. Toch wel noodzakelijk in deze hitte. Met de bus vinden we dankzij een vriendelijke studente het busstation om naar Kanchanaburi te gaan. Heerlijk rustig stadje welke beroemd is geworden door de Bridge on the river Kwai. We hebben geluk en zien net de trein over de brug rijden wanneer we in het museum staan. Je kan zelf gewoon te voet de brug verkennen. We vervolgen onze fietsroute buiten de stad en komen langs de 2e oorlogbegraafplaats waar ook vele Nederlanders liggen. Er zijn hier in WOII vele gevangenen van Japan ingezet om de treinrails te bouwen en door de embarmelijke omstandigheden hebben dit weinig overleefd. De begraafplaatsen (in de stad is er ook een) worden zeer goed onderhouden en naast elke steen staat een plant of boompje. Indrukwekkend. Heerlijk om door de natuur te fietsen hier en het lokale leven te zien. Wel jammer dat het regenseizoen ook kan betekenen dat het de hele dag door af en toe regent! Is daardoor wel een stuk koeler waardoor de koude douche toch wel heel koud is... We slapen in een schattig houten hutje op het water met een balkonnetje. Hier eten we de 2e avond heerlijke sushi gescoord op de nachtmarkt voor een paar euro. Met goed gezelschap van een paar hele nieuwsgierige gecko's die blijkbaar chocolademelk ook lekker vinden. Na een dagje luieren en Carcassonne spelen vanwege de regen vertrekken we naar Ayuthaya. Dit was vroeger de hoofdstad en is tegenwoordig een Unesco werelfergoed vanwege de vele tempels. Het stadje is helemaal omringd door water en wij vervoeren ons wederom per fiets om de tempels te kunnen bezichtigen. We merken toch wel dat we al veel tempels hebben gezien en we bezoeken maar enkel tempels waaronder de Wat Phra Si Sanphet. Deze maakt toch nog wel indruk. Binnen is een grote bronzen zittende buddha te zien en buiten staan 3 grote chedi's: grote klokvormige torens. Daaromheen zijn allemaal ruines waardoor je goed het gevoel krijgt hoe oud het is. Het is niet dat we zo zeer last hebben van de regen tijdens het regenseizoen maar we besluiten om onze plannen iets om te gooien voornamelijk door de hoge temperaturen. We gaan het noorden en zuiden van Thailand later in het jaar bezoeken en vertrekken nu naar Cambodja. Vanaf daar vliegen we eind augustus naar Maleisie voor 4 weken om daarna Indonesie te bezoeken!

Tiny

Indonesie... Zucht!

mama/maria

Wat een luxe, een hele bus voor jullie alleen!
Wat moest Chris met zijn voeten in een bak vol vissen? Brr..
Dat jullie bij the Bridge on the river Kwai zijn geweest, ongelofelijk! Die film maakte indertijd zo'n indruk op mij.
Geniet van Cambodja en take care XX

Johan en Linda

Klinkt weer goed allemaal!
Fijn ook dat google maps bestaat :) Kunnen we jullie goed volgen.
Veel plezier in Cambodja!

Tante

Haha wij hebben in Spanje ook de vissen laten knabbelen. Vonden het een grappige ervaring en hadden meteen weer mooie voetjes!